Sziszó világa

Friss topikok

Linkblog

Pimasz ABC

2013.03.28. 14:08 | Szisszo | 2 komment

Még 25 év után is tudnak meglepetést okozni a régi barátok. Az én K. barátnőm a múltkor a Pilisben eksztatikus állapotba került a szokatlan mennyiségű oxigéntől és szokatlan tisztaságú levegőtől, és még a szokásosnál is több mondandója volt. Annyi év után most kellett megtudnunk, hogy kora gyerekkorától fogva erős felháborodással tölti el az a tény, hogy az S betű a T betű előtt van az ABC-ben. Szerinte az S betű pofátlanul betolakodott a T elé, ahol semmi keresnivalója - takarodjon azonnal hátrébb!

Ekkor jövök rá, hogy én meg kora gyerekkoromtól úgy éreztem, hogy az U/Ú, Ü/Ű betűk méltánytalanul hátra keveredtek az ABC-ben, valójában az O/Ó, Ö/Ő után lenne a helyük. Vagy a kollektív tudatalattiban vagy a genetikában biztos van egy kis igazság, mert a bátyámnak ezt nem kell magyaráznom: elkezdem mondani az elméletemet, és ő fejezi be, mivel ő is úgy érzi kora gyermekkorától, hogy itt hiba csúszott az ABC-be.

Végre, végre feltártuk egymás előtt ezeket a fontos érzéseket!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sziszovilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr795177634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

katog 2013.03.28. 23:26:43

Az "S kontra T" kérdésben teljes aha érzés: gyerekkorom óta mindig el kell mondanom P-től a "verset", ha S-es és T-s neveket kell sorba raknom. Máshogy nem megy. Lehet, hogy a K.-k már csak ilyenek?!

Szisszo 2013.04.04. 13:09:05

Könnyen lehet, hogy a K-knak van gondja az S-ekkel és T-kkel. A K vezetéknevűeknek meg az U-kkal. Mindenképpen a K-kban lehet a hiba!
süti beállítások módosítása