Sziszó világa

Friss topikok

Linkblog

2009.01.22. 20:15 | Szisszo | 2 komment

A lusta és/vagy elfoglalt naplóíró abból merít, ami már készen megvan. Én most pl. ráakadtam egy dokumentre a gépemen, amit egy jó pár évvel ezelőtti általános iskolai osztálytalálkozóra válogattam össze 1989-ben kelt naplómból (igen, igen, én nem a blogdivattal kaptam rá a naplóírásra, rengeteg füzet lapul a fiókjaimban, kelt vmikor '84 és 2004 között).

Nem gondoltam, hogy ilyen tipikus "kiskamasz" (brrr, eléggé irtózom ettől a szótól) voltam. De azért azt előrebocsátom, hogy a neoton famíliától mereven elzárkóztam már akkor is, az csak a diszkós osztálytársak miatt keveredett ide. Én természetesen rockernek vallottam magamat, bár max. az eddát, a lordot meg az omegát ismertem akkoriban. Na meg a beatricét, az iskolai versmondó versenyen például büszkén viseltem baboskendőmet, miközben Pilinszkyt szavaltam. Tiszta posztmodern kavalkád, azok voltak ám a szép idők!

Na, és jöjjenek a válogatott naplórészletek 89'-ből (a veszprémi Szilágyi E. Ált. Isk. volt tanulói előnyben, személyes kedvenceim a jan. 13-án, febr. 15-én, márc. 1-jén, máj. 19-én és máj. 23-án kelt jegyzetek):

 

 1989. jan. 12.

Földrajzon sokat röhögtünk Arival. Piglerke, szeretett földrajztanárunk, a trágyázásról pofázott. Ari beszólt nekem: "Te trágyáztál oda. Az nagyon jó minőségű trágya volt. "

Kémián csomót leveleztünk (Ari, Juci, Márti, én) Diri bá' észrevette a mi pad alatti mozgalmunkat. Szerencse, hogy a leveleket nem vette el. Az előttünk ülő két fiú  állandóan rajtunk keresztül levelezik a fél osztállyal. Kezdünk beleőrülni. Más fiúk nevében szerelmesleveleket irkálnak a csajoknak. Persze senki nem veszi be. Tavaly ilyeneket irkáltak: Írd alá és add tovább! Mi a véleményed Leninről, a Kalákáról stb... Meg persze dogakor a megoldásokat kérték levélben.

Szóval kész diliház az osztály. A fizikatanci elkért 1 levelet, amit Evelyn a Némethkének küldött. Cikis.

 

 Jan. 13.

Menza után könyvtárban voltam. Szerencsémre nem kérték a késedelmi díjat, pedig 20 Ft volt.

 

 Jan. 16.

Kémián Lovasi Zsuzsival végig torpedóztunk. Persze ő győzött. ... A 6. órában L. Zsuzsival elvittük Andinak a hf-t. Ott jöttünk rá, hogy semmi hf nincs. Csak matek, de azt elfelejtettük. Mindegy.

 

 Jan. 17.

Tornán a tanci le akarta osztályozni a macska-békaugrást. Ezért Jucival majdnem lógtunk 1 sort, mert nem tudjuk. De végül a sok hiányzó miatt nem osztályozta le. 6. órában szokás szerint elvittük Zsuzsival Andinak a házit. Szesze is vitte Rosinak a házit, és Kalmár is vele ment. Ez már gyanús, basszuskulcs!

 Az évszázad kérdése: Hol a dó a basszuskulcsban? Zenei szakértőink válaszai eltérőek:

Ari: A 2. vonalközben.

Rosi: Bárhol lehet.

Évike (Tarnya): a 4. vonalközben . Vagy a 3.-ban?

Evelyn: Ha én azt tudnám, basszuskulcs! (ehhez képzeljetek hozzá egy jó nagy Evelyn-es röhögést)

...

Délután megint végigjártuk a butikokat, de nem volt olyan csit-csat, ami Arinak megfelel.

A német elmaradt ma. Így Judzsuval a 6. órában elmentünk sétálni a városba. Judzsunak mindennap kell 2 liter tejet vennie. És mindig az olcsóbb fajtából. És a különbözet az olcsóbb és drágább közt az övé. Vannak még szerencsések!

 

Jan. 19.

Rajz előtt Márti "rosszul lett" (ha-ha!) és hazakéretőzött. Én kísértem haza. Délután vittem Mártinak és Szeszének, a sántának, a lecót.

 

Febr. 3.

Ari eljött hozzánk. Alig hogy hazaértünk, csöngetett a Márti. Hülyültünk stb.. Meghallgattuk a "Hol van már a szép világ"-ot. Ari szerint egy nagy limonádé.

 

Febr. 14.

Kölcsönkaptam a Judittól az "Adrian Mole újabb kínszenvedései"-t. Amúgy ez egy fiú naplója, csak 100-szor érdekesebb, mint az enyém.

 

Febr. 15.

Du. Mártival lifteztünk a tízemeletesekben. És teleszotyiztunk egy csomó liftet.

 

 

Febr. 18.

Délután Mártival és Arival összehoztuk a táncot a farsangra. Végül is Neoton Família leszünk, a Barátnők című számra táncolunk. Jó lebőgés lesz. Az egyes táncoknak ilyen neveket adtunk: Márti-féle valagcsavaró, tehénfejős, tökönrúgás stb...

 

Febr. 19.

Márti mesélte, hogy elsírta magát a "Vándor"-on. Ó, de megható! Mikor először hallgatta, még nem tetszett neki, aztán később egyre jobban megtetszett neki.

 

Febr. 22.

Du. megnéztük a farsangi műsorokat. A mienket leszavazták, hogy ne legyen. Ugyanis nem hasonlít a Neotonhoz. Ez igaz is. Legalább nem kell égni. Úgyis tök béna vagyok az ilyenekhez.

 

 

Márc. 1.

Hittan előtt aláírásokat gyűjtöttünk Arival. Ugyanis Rosiék Cliff Richardot akarják Magyarországra hívni, és minél több aláírás kell, úgy hátha eljön.

 

 Márc. 10. 

Kikísértem Anitát a buszmegállóba. Útközben megállapodtunk abban, hogy nekem tetszik a Té, Anitának meg a Csótány.

  

Márc. 31.

Németen rákötöztünk 1 zsinórt a terítőre, és húztuk lefelé. Nyelvtan előtt is mindenhová zsinórokat kötöttünk, de Erzsók anyánk ideges volt. Nyelvtanon mondatokat elemeztünk. Volt egy ilyen:"Aki másnak vermet ás." Én erre megyjeztem, hogy az sírásó. Nagy röhögés volt, csak Erzsi néni volt ideg.

 

 Ápr. 3.

Egy krapi odajött hozzánk, és azt mondta, hogy centrum. Az Ari meg azt hitte, hogy magyar, és elkezdi: - Hát, elég messze van.

Mondtam neki, hülye, ezek nem magyarok. Kiderült, hogy oroszok. Összevissza mutogattam, és azt mondtam: Tám igyot autobusz.

Ari meg azt hajtogatta: szejcsász, szejcsász a szejcsász zganyijá hotel.

Szegény oroszok, mi aztán jól elmagyaráztuk nekik! Én, a városi verseny 3.helyzettje, és Ari, aki szintén elég jó oroszból.

 Noémi születésnapján mindenféléket hülyültünk. Évi (a szerk. megjegyzése: Tarnya, de itt még Éviként futott), Juci meg én költöttünk egy modern népmesét, és előadtuk bábokkal. Ari és Noémi meg beöltöztek heavy metalosoknak.

 

 Máj. 1.

A Lovasi Zsuzsi átvette nekem az Edda 6-ot.

 

 Máj.11.

A Becker Ricsi kölcsönadott egy Omega-kazettát. Rajta van a Babylon, a Hajnali óceán stb...

 

 Máj. 19.

Úttörő- és kisdobos-avatásra be kellett menni avatni. Szegény dedósok, ezeket is jól beetették a nagy komcsi szövegekkel. Olyan "verseket" mondattak velük, hogy ezt a vörös nyakkendőt nagyapáink hordták, hős forradalmak idején fellebbent az égig az agrárproletárok és munkások örömére stb...

Mikor elindultam, nem találtam nyakkendőt, anyu úgy varrt össze egy két darabban lévőt. (rituális nyakkendőszaggatások eredménye)

 

 Máj. 23.

Kaptam technikából egy ötöst a kézimunkámra. Igazából a Juci horgolta azt a terítőt, amire ötöst kaptam.

 

Jún. 12. (Balatonakali, táborozás)

Du. versírósat játszottunk. Íme egy remekbe szabott versünk:

A ló leesett a fáról,

És eltörtem a lábom.

Jó volt ez a nyári tábor,

Éjszaka elkap a mámor.

 

És Ari egyik rigmusa:

Ülök a padon,

Bámulok a tahón,

Ki tovább sétált a tarlón.

 
 

Később Anitáék elmentek ping-pongozni. Közben írtam egy-egy "verset" Anitáról, Ariról, Evelynről.

 

Az Ari egy nagy krecsa,

van is neki agybaja.

Csak a popot szereti,

Fiúkat sem kerüli.

 

Evelyn is egy köcsög,

Mindene a szép hörcsög.

Belezúgott .................. ,(még 15 év múltán is ennyire diszkrét vagyok, hogy a nevet nem adom közzé)

Majd ki is esett belőle.

Állandóan csak röhög,

És hozzá még köpköd,

Szép szavakat kinyög

 

Anita a kis stréber,

A haja vagy fél méter.

Szemüvegét nem hordja,

Mert fiúja ezt mondta.

 

júl 24.

Ma van a Márti szülinapja... A Mártinak piromániája volt, és ropikat gyújtott meg, és úgy szívta, mintha cigi lenne....

......

U. i.: A Márti cigizik. Nem norm.

 

júl. 25.

Ari mostanában megszerette az Eddát és a Lordot. Vannak még csodák. De Ari ettől függetlenül egy dizsipatek.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sziszovilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr22896365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vinca 2009.01.23. 13:25:06

Sziszókám! Ezek zseniális gyöngyszemek! Vilike besztofjai sem rosszak, de ezek a 89-es archív dokumentumokon kifeküdtem... 20 ft késedelmi díj... muhaha

Szisszo 2009.01.25. 00:56:40

látod, érdemes volt meglepni engem ezzel az ajándékbloggal! és még mennyi ilyen lapul a fiókomban! ha ilyen nagy sikert aratott körödben, akkor lehet, hogy most ráállok erre a vonalra... meglátjuk!
süti beállítások módosítása