Sziszó világa

Friss topikok

Linkblog

És még néhány meglepő szösszenet az Európai Parlament egyik jelentéséből

2010.04.20. 17:32 | Szisszo | 3 komment

 1. "A Ceram Business School által felállított, a vállalatok által foglalkoztatott nők arányát vizsgáló megfigyelőközpont tanulmánya kimutatta, hogy minél nagyobb arányú a nők részvétele egy adott cég vezetésében, annál kevesebbet esett a cég tőzsdei árfolyama az idei évben." - Brittudósokkimutatták-szagot érzek!

2. "Az Európai Parlament kéri a tagállamokat, hogy indítsanak kampányokat, amelyek arra ösztönzik az érettségivel rendelkező nőket, hogy továbbtanulás esetén a mérnöki pályát válasszák, ily módon növelve a nők arányát a hagyományosan férfiak által előnyben részesített műszaki pályákon." - Én ezenkívül javasolnám, hogy minden nő legyen gépész vagy informatikus vagy persze programozó matematikus!

Mindez egyébként itt, bár a lényeget már kiválogattam nektek: http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+REPORT+A7-2010-0004+0+DOC+XML+V0//HU

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sziszovilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr541937572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hungarisztan 2010.04.22. 11:17:06

Nekem a kettesről konkrétan az jutott eszembe, hogy volt már itt ilyen, csak akkor traktoristákká és fémesztergályosokká képezték az önként jelentkező női tömegeket...

hungarisztan 2010.04.22. 11:19:02

Ja, és persze követelném az egyenjogúságot: ha a nők férfi szakmákra bazíroznak, akkor a férfiak is lehessenek béranyák!

;o)

Szisszo 2010.04.22. 23:31:11

jaja, anyukám is ugyanezt a traktoros példát hozta fel, amikor beszámoltam neki az "ügyről" meg a tényállásról.
süti beállítások módosítása